AchilleonZorg Drachten – Oefentherapie-Mensendieck Friesland

Welkom op de website van Mensendieck-Friesland

Heeft u klachten van uw rug, schouder, pijn aan spieren en/of gewrichten, hoofdpijn of wilt u gewoon weten of uw werkhouding ergonomisch juist is, dan kan deze site van u van belang zijn. Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, loopt een verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie kan dan uitkomst bieden. Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. Via de website kunt u bovendien vragen stellen en bent u nog niet uitgelezen over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl, dan verwijzen onze links u door naar andere interessante sites.

AchilleonZorg Drachten

21 september gaan wij starten in het gloednieuwe gebouw van AchilleonZorg in Drachten.

Naast de algemene Oefentherapie en onze specialisatie omtrent het behandelen van mensen met chronische pijn, is deze locatie bijzonder vanwege de nauwe samenwerking van de verschillende disciplines.  In AchilleonZorg krijgen vele mensen hun corset of brace aangemeten ivm verschillende soorten problemen. Oa voor de jongeren die hier hun scoliose brace krijgen aangemeten, hebben wij een speciaal oefenprogram. In overleg met de brace/ instrumentmaker wordt de scoliosepatient besproken zodat de oefeningen en houdingscorrecties omtimaal kan worden toegepast.

Voorlopig zijn wij hier alleen op de donderdagmiddag geopend.

AchilleonZorg is  een overkoepelend geheel van verschillende bedrijven die gericht zijn op zorg. De diverse disciplines betekenen een bundeling van expertise in houding, beweging en hulpmiddelen. Een ijzersterke combinatie.
Naast gewone oefentherapie ondersteund door het netwerk chronische pijn, hebben we ook de gelegenheid om in twee andere zaaltjes te oefenen. De eerste is laagdrempelig en is een zaaltje waar m.n. met de zwaartekracht geoefend wordt. Hiernaast een enkel ondersteunend fitness apparaat. [de doelgroep is voor ouderen en mensen met chronische pijn die het leven beperkt] Boven op de tweede verdieping heeft achillleonzorg ook nog een meer gespecialiseerde fitness zaal waar geoefend kan worden met apparatuur van het merk Nordick track. Het lopen fietsen roeien wordt online begeleid. Je loopt in de bergen je fietst een mooie tocht. Dit alles begeleid door mij. Het doel van deze geaffancieerde techniek is en hoge optimale afleiding te creëren die de pijn doet vergeten, en hierdoor de algehele conditie verbeterd en de pijn doet verminderen.