Zwangerschap – Oefentherapie-Mensendieck Friesland

Welkom op de website van Mensendieck-Friesland

Heeft u klachten van uw rug, schouder, pijn aan spieren en/of gewrichten, hoofdpijn of wilt u gewoon weten of uw werkhouding ergonomisch juist is, dan kan deze site van u van belang zijn. Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, loopt een verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie kan dan uitkomst bieden. Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. Via de website kunt u bovendien vragen stellen en bent u nog niet uitgelezen over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl, dan verwijzen onze links u door naar andere interessante sites.

Zwangerschap

Tijdens een zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in het lichaam. Een oefentherapeut-Mensendieck kan u helpen uw lichaam in die periode te leren kennen en goed met deze veranderingen om te gaan. Dit kan in groepsverband in een zwangerschapscursus of -na verwijzing door bijvoorbeeld uw huisarts- individueel.
In de cursus wordt veel aandacht besteed aan uw houding en manier van bewegen tijdens de zwangerschap. Tevens krijgt u ontspannings- en concentratieoefeningen ter voorbereiding op de bevalling en worden er oefeningen gedaan die specifieke klachten kunnen verlichten. U leert hoe u uw dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aan uw zwangerschap kunt aanpassen. Zo blijven belasting en belastbaarheid in evenwicht. Bij de cursus hoort ook een partnerles. Daarnaast is er vaak mogelijkheid voor begeleiding na de bevalling.
U vindt een cursusadres bij u in de buurt via het secretariaat van de NVOM.

Bron: NVOM