Afspraken – Oefentherapie-Mensendieck Friesland

Welkom op de website van Mensendieck-Friesland

Heeft u klachten van uw rug, schouder, pijn aan spieren en/of gewrichten, hoofdpijn of wilt u gewoon weten of uw werkhouding ergonomisch juist is, dan kan deze site van u van belang zijn. Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, loopt een verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie kan dan uitkomst bieden. Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. Via de website kunt u bovendien vragen stellen en bent u nog niet uitgelezen over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl, dan verwijzen onze links u door naar andere interessante sites.

Afspraken

De eerste afspraak

U kunt bij ons een afspraak maken voor behandeling ook als u geen verwijzing heeft van huisarts of specialist.

Wat neemt u mee bij uw eerste bezoek:
-indien u heeft de verwijzing van arts of specialist
-zorgpas
-handdoek

Tijdens de eerste afspraak brengt uw therapeut uw klachten in kaart. Dan volgt het onderzoek. Uw therapeut stelt hierna, samen met u, het behandelplan op.

De volgende afspraken

Zoals met u overeengekomen krijgt u een of meerdere vervolgafspraken. Soms zijn meerdere afspraken per week nodig.

Het maken van afspraken

Voor het maken van afspraken kunt u tussen 8.00 uur en 18.30 uur terecht. Kunt u uitsluitend in de avonduren komen, overleg dit dan met ons.

Behandeling aan huis

Behandeling aan huis is op advies van uw arts/specialist mogelijk.

Afmelden

Wanneer u op een gemaakte afspraak niet kunt komen, horen wij dit graag van u 24 uur van te voren.
Het kan voorkomen dat wij u niet telefonisch te woord kunnen staan. Uw afmelding kunt u altijd inspreken op het antwoordapparaat.

Betaling

Indien u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen vergoed. Heeft u alleen een basisverzekering, dan zijn de eerste 20 behandelingen voor uw eigen rekening. Gaat het om chronische klachten dan worden de volgende behandelingen weer volledig vergoed door uw zorgverzekering. Wij hebben contracten met alle zorgmaatschappijen.