Slaaptherapie – Oefentherapie-Mensendieck Friesland

Welkom op de website van Mensendieck-Friesland

Heeft u klachten van uw rug, schouder, pijn aan spieren en/of gewrichten, hoofdpijn of wilt u gewoon weten of uw werkhouding ergonomisch juist is, dan kan deze site van u van belang zijn. Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, loopt een verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie kan dan uitkomst bieden. Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. Via de website kunt u bovendien vragen stellen en bent u nog niet uitgelezen over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl, dan verwijzen onze links u door naar andere interessante sites.

Slaaptherapie

Nieuw: slaaplessen

Slecht slapen is een veelgehoorde klacht die ik heel regelmatig tegenkom bij patiënten. Tussen het voorschrijven van slaapmedicatie en het verwijzen naar een slaapkliniek is het aanbod van effectieve eerstelijnsbehandelmethoden beperkt. Omdat er wél structurele oplossingen zijn voor het verbeteren van de nachtrust heb ik mij hier de afgelopen periode in bijgeschoold. Vanaf heden begeleid ik mensen met:

• inslaapproblemen,
• doorslaapproblemen,
• te vroeg wakker worden,
• nachtelijk piekeren,
• postoperatieve slaapproblemen en
• (langdurig) gebruik van slaapmedicatie.
Tijdens 5 á 10 oefentherapeutische behandelingen werkt de patiënt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van zijn nachtrust beïnvloeden: slaapdruk, bioritme en arousal. De therapie vraagt enige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Daar staat tegenover dat het behandelresultaat zich meestal vrij snel aandient.
Ook het afbouwen van slaapmedicatie kan met slaaptherapie ondersteund worden. Die patiënten krijgen een aantal handvatten die de slaagkans aanzienlijk vergroten.
De behandeling van slaapstoornissen wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.